- longform

Van inspiratie naar animatie

Livecharts templates maken is mooi werk en we laten graag door middel van een voorbeeld zien wat er mogelijk is met Livecharts. Dus, als we een interessante social media post zien in een goed doordachte huisstijl, dan jeuken onze handen om er een Livecharts template van te maken. Gewoon omdat we het leuk vinden én omdat het zo goed illustreert wat onze oplossing voor je kan doen. Helaas blijft het daar vaak bij omdat we de huisstijl-assets niet hebben (fonts, logo’s, iconen) en ook nog eens de rechten niet…

Laatst zagen we dat SDG Nederland een afbeelding had gepost van Gandhi met het Sustainable Development Goals wiel in de rechter bovenhoek. De SDG assets zijn eenvoudig te downloaden en ze mogen gebruikt worden voor ‘informational purposes’. Qua rechten dus geen obstakel. De afbeelding van Gandhi is zo oud dat er geen copyright meer op rust. We hopen dat niemand het ons kwalijk neemt dat we deze sympathieke post hebben gebruikt om te illustreren wat er met Livecharts mogelijk is.

De post in kwestie was deze:

LinkedIn post van SDG Nederland met een foto van Gandhi

De Sustainable Development Goals zijn 17 doelen die de Verenigde Naties in 2012 hebben gesteld tijdens een conferentie in Rio de Janeiro. De doelen richten zich op sociale, politieke, economische en milieu uitdagingen die we als mensheid het hoofd moeten bieden.

Ieder doel wordt gerepresenteerd door een segment in het wiel. Daarnaast heeft ieder doel een icoon met een nummer, een titel en een afbeelding.

Het SDG wiel en het icoon voor armoede

Het uitgangspunt voor de template was een foto met het wiel. De 17 iconen van de Sustainable Development Goals zijn erg goed vormgegeven en zeer herkenbaar, die wilden we ook graag in de template verwerken. Daarnaast vonden we het belangrijk dat de kern van de boodschap ook een plek kreeg in de template. De kleuren van de thema’s zijn vertegenwoordigd in de segmenten in het wiel en komen terug in de achtergrond van de iconen. En een wiel moet natuurlijk rollen! Daarmee hadden we alle benodigde elementen voor een template. Ons plan zag er als volgt uit:

  • Plaatje met wiel
  • Rollen naar het segment dat hoort bij het thema
  • Segment naar achtergrond
  • Icoon erin
  • Korte tekst met de boodschap
  • Terug naar het begin

Technisch kwamen we nog wel een paar uitdagingen tegen maar qua opzet werkte ons idee eigenlijk direct best goed. Na een paar iteraties hadden we een template waar de volgende animatie uit komt rollen.

Animatie van SDG goal peace met foto van Gandhi

Bovenstaande animatie is uiteraard gebaseerd op de originele post maar met deze Livecharts template is het kinderspel om een andere afbeelding, een ander thema en een andere tekst te gebruiken. Ook de timing van de Livechart kan precies worden aangepast.

Op basis van weer een andere SDG Nederland post hebben we nog een animatie gemaakt op basis van het thema ’15 Life on land’. Hier hebben we een foto van de organisatie Trees for all gebruikt die SDG Nederland ook heeft gebruikt.

Copyright: Trees for All – https://treesforall.nl/en/green-friday-corporate

Het koste ongeveer 1 minuut om deze animatie te maken. Uiteraard was het plaatje al gekozen en de tekst al klaar. Maar het maken van de animatie, kijk zelf maar…

Screencapture van het maken van SDG animatie

Het is altijd erg leuk om op basis van een leuke post en een goede huisstijl een Livechart template te bedenken en te bouwen. Hopelijk laat het ook goed zien wat Livecharts is en wat je ermee kunt.

Wil je weten hoe Livecharts werkt? Neem dan contact met ons op voor een demo. Ben je benieuwd wat er met jouw huisstijl mogelijk is, neem dan ook contact met ons op 🙂


Jorma