Loading
0%

Hoe werkt het?

Livecharts is eenvoudig in gebruik. Het maken van een geanimeerde boodschap kost een paar minuten, het resultaat is direct klaar om te delen. 

Voordat je begint, richten wij je omgeving volledig zodat deze perfect bij je huisstijl aansluit. Hierna kan iedereen in de organisatie onbeperkt Livecharts maken. 

Hieronder beschrijven we hoe het maken van een Livechart in zijn werk gaat.

1

Gaan

Ga naar je Livecharts omgeving
(voorbeeld: uworganisatie.livecharts.nl)

Livecharts is web-based, er is dus geen aparte software nodig, een moderne browser is voldoende.

2

Kiezen

Selecteer een template die het beste past bij de boodschap, de afbeelding en het kanaal.

3

Aanpassen

Pas de template aan naar je eigen wensen: voeg de tekst en afbeelding toe, pas de kleuren aan en kies de gewenste animaties.

Alle aanpassingen zijn direct zichtbaar op het scherm.

4

Controleren

Controleer of alle informatie en instellingen goed staan.

Werken de animaties zoals gewenst?

Alle instellingen zijn altijd conform de eigen huisstijl.

5

Genereren

Met 1 druk op de knop wordt de Livechart gegenereerd. Je kunt hem direct inzetten.

Alle door jou gemaakte Livecharts zijn jouw eigendom.

6

Uploaden

Plaats de afbeelding of animatie op het gewenste kanaal zoals bijvoorbeeld Instagram, Twitter, etc. 

We hebben ook een Livechart gemaakt over hoe het werkt. Deze video is gemaakt in onze eigen demo omgeving. Als je nieuwsgierig bent geworden, probeer het dan zelf ook eens.

Voorbeelden

Livecharts is oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS gebruikt Livecharts in hun social media posts, YouTube video's en andere publicaties. Sinds begin 2020 maakt ook de Algemene Rekenkamer gebruik van Livecharts.

Sindsdien hebben we de applicatie ook geschikt gemaakt voor andere organisaties.

Centraal Bureau voor de Statistiek

Hieronder zie je een korte compilatie van Livecharts die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gemaakt.

Algemene Rekenkamer

De algemene Rekenkamer gebruikt Livecharts om op social media meer aandacht te trekken voor hun publicaties.

Voordelen

Hieronder hebben we de voordelen van Livecharts op een rijtje gezet. Maar het beste kan je het gewoon zelf ervaren. Hiervoor kan je naar onze demo-omgeving of neem contact met ons op zodat we er meer over kunnen vertellen.

Livecharts unlimited

Je mag met een onbeperkt aantal medewerkers, een ongelimiteerd aantal Livecharts maken. Tegen vaste lage licentiekosten. Hoe meer Livecharts je maakt, hoe voordeliger het wordt.

Pixelperfect in de huisstijl

Alle templates zijn opgemaakt in de huisstijl van de organisatie. Jij bepaalt welke aspecten kunnen worden aangepast. Hierdoor kan je het maken van content met vertrouwen uit handen geven.

Easy peasy lemon squeezy

Kies een template, selecteer een huisstijl-kleur, pas de teksten aan, voeg een afbeelding toe en genereer de animatie. Dit zijn letterlijk alle stappen die nodig zijn voor het maken van een Livechart.

In een handomdraai

Automatiseer met Livecharts de visualisaties en animaties die veel voorkomen. Je maakt in een paar minuten een Livechart. Er zijn geen specialisten nodig, hierdoor wordt de doorlooptijd verkort van soms wel dagen naar slechts minuten.

Altijd professioneel, nooit saai

Livecharts is eenvoudig in gebruik. Iedereen kan ermee werken. Je hebt geen specialist nodig om toch professionele visuele content te maken.

Thuiswerken geen probleem

Livecharts is web-based. Je hoeft geen software te installeren en kunt het overal gebruiken. Ook thuis kunnen de medewerkers eenvoudig Livecharts maken.

Kind kan de was doen

Livecharts is zonder training direct te gebruiken. De user interface is zo eenvoudig dat het zich vanzelf wijst. Wil je dit zelf ervaren, ga dan naar onze demo-omgeving.

Centrale huisstijl updates

De templates zijn eenvoudig door ons aan te passen, waardoor wijzigingen in één klap in de hele organisatie zijn doorgevoerd.

Voor altijd van jou

Alle gegenereerde Livecharts worden jouw eigendom. Ook na beëindiging van de licentie-overeenkomst kan je ze gewoon blijven gebruiken.

Wat kost het (ongeveer)?

Een animatie laten ontwikkelen door een extern bureau kost al snel enkele duizenden euro's. Voor dit geld kan je maandenlang onbeperkt Livecharts genereren.

Iedere klant is anders en afhankelijk van je wensen maken we met liefde een voorstel op maat. Om je toch een idee te geven van de kosten, staat hieronder een overzicht.

Een Livecharts-licentie kost €800 per maand. De opstartkosten bedragen €2000. Hiervoor richten we je omgeving in, inclusief 5 standaard-templates, compleet in de huisstijl.

Aanvullende standaard-templates kosten eenmalig €400 en maandelijks €50. Maatwerk-templates maken we voor €1200 eenmalig en €100 maandelijks.

Team

Susan van Dijk

Management en sales

Susan kan goed organiseren en stuurt bij ons de boel aan. Daarnaast legt ze graag uit wat Livecharts voor jouw organisatie kan betekenen.

Jorma Turkenburg

R&D en sales 

Jorma heeft Livecharts oorspronkelijk bedacht en gemaakt. Hij verzint en bouwt graag nieuwe features. Bovendien is hij nog steeds erg enthousiast over zijn creatie en deelt dit enthousiasme graag met anderen.

Daan van Dijk

Vormgeving

Daan maakt graag mooie dingen. Hij helpt organisaties met het omzetten van de huisstijl naar templates. Heb je een leuk idee voor een animatie? Laat het hem dan weten.

Sjoerd Vosse

Software development

Sjoerd is onze incognito programmeur. Hij zorgt er op de achtergrond voor dat alle systemen blijven draaien en dat het Livecharts-framework wordt doorontwikkeld.

Neem contact op

Wil je meer weten over Livecharts, dan kan je ons bellen, e-mailen of hieronder het formulier invullen.

Contactformulier