People working on laptops

Snel en eenvoudig bewegend beeld voor social media maken?

Eenvoudig online, snel en altijd perfect in de huisstijl.

Livecharts voor ontwerpbureaus

In het kort

Met Livecharts ontsluit je een huisstijl via een web-omgeving waarin jouw klant in een paar minuten uitingen kan maken die altijd perfect in de huisstijl zijn. Dit kunnen afbeelding, grafieken of animaties zijn, er zijn geen speciale skills vereist, geen dure specialistische software, een browser en de meest basic skills zijn genoeg.

Bevrijd jouw huisstijl

Stel je voor, je hebt een mooie nieuwe huisstijl ontworpen voor een klant: een prachtig logo, een levendig kleurenpalet, bijpassende fonts, misschien zelfs een set iconen. Uiteraard is ook het gebruik van de huisstijl nauwkeurig omschreven: afmetingen, marges, tekstgroottes en ga zo maar door, allemaal keurig beschreven en duidelijk uitgelegd. Voor de verschillende soorten uitingen heb je voorbeelden gemaakt en al dit fraais is perfect gedocumenteerd in een PDF-document of misschien zelfs op een huisstijlportal.

Alles is beschikbaar gemaakt aan de klant en nu zijn zij aan zet met het implementeren van hun spiksplinternieuwe huisstijl. Maar dat implementeren valt nog niet mee, er zijn een hoop details om rekening mee te houden, tijd is schaars en ‘redelijk in de buurt van de huisstijl’ is toch ook goed genoeg? Bovendien is er niet één persoon in de organisatie die met de huisstijl aan de slag gaat maar een heel aantal. Iedereen heeft zo z’n eigen smaak, skill-level en niveau van nauwkeurigheid. Kortom, het is niet ondenkbaar dat sommige uitingen niet helemaal voldoen aan de zorgvuldig opgestelde guide lines. Bovendien kost het best veel tijd om al die uitingen te maken.

Stel je dan nu eens voor dat je ook een omgeving kunt opleveren met daarin templates waarin de huisstijl is vastgelegd en de klant uitingen kan genereren die altijd perfect in de huisstijl zijn. Alles wat aangepast mag worden kan worden aangepast en alles wat niet mag worden aangepast kan niet worden aangepast. Dat is wat Livecharts is!

Hoe werkt het?

Op basis van de huisstijldocumenten en de voorbeelden ontwikkelen wij templates en plaatsen deze in een Livecharts-omgeving. Wanneer een medewerker een uiting wil maken dan opent ze de Livecharts-omgeving in de browser, kiest een template, past de tekst aan, selecteert een icoon, sleept er een foto in, past wat parameters aan (binnen de gestelde grenzen) en genereert de uiting. In een handvol minuten rolt er een afbeelding, grafiek, animatie of video uit, altijd perfect in de huisstijl.

Wat is er mogelijk?

Bijna alles eigenlijk, we hebben templates ontwikkeld voor:

 • statische afbeeldingen
 • animaties voor social media (posts en stories)
 • grafieken (statisch of geanimeerd)
 • video (leaders, titels en overlays)

Ook is het mogelijk om relatief complexe huisstijl elementen geautomatiseerd te creëren of te animeren. Als het mogelijk is om in regels te beschrijven wat er wanneer moet gebeuren, dan kunnen wij het voor u realiseren. Soms worden er grafieken ontworpen die niet met Excel of een ander software-pakket kunnen worden gemaakt. Vaak dienen deze door een vormgever met de hand te worden getekend om aan de huisstijl te voldoen. Livecharts heeft een eigen grafieken-library waarmee we ieder afzonderlijk element in de grafiek helemaal kunnen stijlen naar de wensen van de klant, tot op het laatste detail.

Livecharts

Waarom Livecharts?

Hoe speel je snel in op actuele ontwikkelingen, communiceer je professioneel en herkenbaar, creeër je hele diverse uitingen voor meerdere doelgroepen/stakeholders en dat alles terwijl de kosten binnen de perken blijven? We demonsteren het graag tijdens een persoonlijke demo.

Snel

Direct reageren op actuele ontwikkelingen met (bewegend) beeld. Veel data effectief communiceren met animaties in een korte tijd.

Eenvoudig

Geen specialisten nodig. Ook zonder videografen, vormgevers en techneuten krijg je het resultaat dat in goede aarde valt bij de doelgroep.

Betaalbaar

Grote volumes hebben geen effect op de kosten. Animaties maken hoeft niet uitbesteed te worden.

Perfect in huisstijl

Zonder moeite perfect de huisstijl toepassen. Alle uitingen kloppen met elkaar en zorgen voor herkenning.

Onbeperkt

Maak zoveel animaties als je wilt. Door zoveel gebruikers als je wilt. Content is en blijft altijd van jou.

Online

Dure hardware en software is niet nodig. Bereikbaar vanaf iedere werkplek met internet en webbrowser.

Met ondersteuning

Een online tool met persoonlijke ondersteuning wanneer die nodig is. Het beste van twee werelden.

Voorbeelden

Het CBS gebruikt Livecharts in hun social media posts, YouTube video's en andere publicaties. Sinds begin 2020 maakt ook de Algemene Rekenkamer gebruik van Livecharts.

Hieronder zie je een compilatie van een aantal posts die door het CBS en de Algemene Rekenkamer met Livecharts zijn gemaakt.

Livecharts

Livecharts

Livecharts

Contact us

Persoonlijke strategiesessie en demo

Bespreek met Zoë of Peter hoe Livecharts jullie als ontwerpbureau kan helpen.

We presenteren Livecharts het liefst persoonlijk, ondanks dat je het heel eenvoudig online gebruikt. Zo leer je over voor jou(w klanten) relevante features en beantwoorden we jouw vragen. Meestal duurt een sessie 30-45 minuten.

Vul het formulier in of bel gerust.

Phone number
020 624 90 76
Optioneel
Optioneel

Team

Wij staan voor je klaar.

 • Jorma Turkenburg

  R&D en development

  Het brein achter Livecharts.

 • Zoë Briet

  Adviseur

  Beantwoordt al jouw vragen en maakt graag kennis tijdens een demo.

 • Peter Arends

  Adviseur

  Helpt je met de implementatie van (jouw huisstijl in) Livecharts en geeft je graag een demo.